Word BUDDY bij OverKop Mechelen

Relaties

16/01/2020

Ben jij tussen de 15 en 25 en heb jij zin om alledaagse activiteiten te delen met een buddy? Heb je interesse om een vriendschappelijk en vertrouwelijk contact aan te gaan? Ben jij bereid voor een nieuwe ervaring en ontmoeting? Dan is de buddywerking van ROJM-Overkop iets voor jou!

Wat?
De buddywerking in Mechelen maakt deel uit van het OverKop-huis. Dit is een plek waar jongeren terecht kunnen voor een luisterend oor en professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. Het is een samenwerkingsverband tussen het Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen (ROJM), het lokale CAW, CGG de Pont, en ArmenTeKort.

ArmenTeKort werd als partner aan boord gehaald om een buddywerking op te zetten voor kwetsbare jongeren tussen 15 en 25 jaar. Onze buddy’s ondersteunen de jongeren op een informele manier om hun eigen krachten te vinden en vanuit die kracht zelf de weg te zoeken naar de beschikbare professionele hulpverlening. Zo wil OverKop een brug bouwen tussen kwetsbare jongeren en hulpverlening.

Hoe word ik een buddy?
Indien je graag buddy wil worden in Mechelen en omstreken, ben je welkom op één van de maandelijkse infosessies in de kantoren van ArmenTeKort in Antwerpen (vlakbij het centraal station). Tijdens een infosessie vertellen we je meer over de missie en aanpak van ArmenTeKort en hoe onze opleiding en het buddytraject precies in elkaar zitten. Als je geïnteresseerd bent, kan je je nadien inschrijven voor de opleiding in empowerment (deze vinden momenteel nog in Antwerpen plaats). Inschrijven voor de infosessie kan via https://www.armentekort.be/inschrijven/mechelen.

Hoe krijg ik een buddy?
Je schrijft je in via de volgende site: https://www.armentekort.be/buddy-krijgen/. Vervolgens neemt één van onze medewerkers contact met jou op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek wordt er naar jouw situatie en verwachtingen geluisterd. Er wordt ook uitleg gegeven over de werking van de buddyschap. Na dit kennismakingsgesprek wordt je gekoppeld aan een buddy (vrijwilliger). Daarop volgend wordt er een koppeling gemaakt en wordt jij en je nieuwe buddy uitgenodigd voor een tweede kennismakingsgesprek (matching). Tijdens dit gesprek leer jij je toekomstige buddy kennen en kan de nieuwe vriendschap beginnen. De buddymedewerker blijft tijdens het hele traject jouw aanspreekpunt om het traject op te volgen en vooral om jouw vragen te beantwoorden.

Contactgegevens
Farid Bouazza 
farid@rojm.be
0473/97 30 80

bureau: ROJM-Overkop
Battelsesteenweg 50a, 2800 Mechelen
Aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag