Corona Confessions: Samen tegen het virus

Relaties

07/05/2020

“Zolang we allemaal blijven volhouden om tegen dit virus te vechten, kunnen we dit winnen.” Het groepsgevoel maakt het allemaal wat draaglijker en laat ons meer verbinding voelen met elkaar. De 24-jarige Mathieu probeert hoopvol en positief te denken.

“Ik vind het zo vervelend dat ik in m’n vrijheden beperkt wordt. Angst heb ik niet en ik volg het nieuws nauwlettend en volg de richtlijnen van het RIVM op. Wel maak ik me zorgen voor anderen (met name mijn oma) en de economische gevolgen die nog gaan komen.” Thuiszitten vindt Mathieu geen probleem omdat hij voor deze crisis ook al goed alleen kon zijn. 

Ik denk dat er veel positiviteit onder de mensen is en heb daardoor ook een samenhorigheidsgevoel.
Mathieu

“Ik vind het zonde dat festivals niet doorgaan, maar aan de andere kant heb ik wel een ‘verbroederend’ gevoel. Ik denk dat er veel positiviteit onder de mensen is en heb daardoor ook een samenhorigheidsgevoel.” De onzekerheid over hoe lang de maatregelen gaan blijven duren, maakt het lastig om leuke dingen te plannen. “Voorheen zorgde ik er altijd voor dat ik in de toekomst een leuk reisje of iets dergelijks had staan, waar je naartoe kan leven en uitkijken. Dit kan nu niet en dat voelt wel vervelend. Maar aan de andere kant ben ik flexibel en kan ik prima met de situatie leven, zolang er hoop is dat het ooit weer zoals zal zijn.”

Met dank aan UA - Departement Communicatiewetenschappen - MIOS onderzoeksgroep