Corona Confessions: Julie is haar job kwijt

Relaties

27/04/2020

“Ik zit zonder werk en kan nu fluiten naar mijn vast maandelijks inkomen.” Door de coronacrisis raken veel studenten hun job tijdelijk kwijt. Dit wil zeggen dat ze, buiten wat zakgeld, over geen enkel inkomen beschikken. 

“In deze periode voel ik me over het algemeen leeg. De dagen gaan snel, maar zelf houd ik ze moeilijk uit elkaar. Op sommige momenten voel ik mij prima en andere momenten voelt het vreemd dat het leven in mijn ogen op pauze staat. Ik weet dat ik deze dagen goed kan gebruiken om te studeren en dat probeer ik ook.” Julie mist het wel om naar de bibliotheek te gaan, want daar kon ze zich altijd beter concentreren. 

“Ik had twee jobs in de horeca als barvrouw en sinds de maatregelen heb ik geen werk meer, dus ook geen inkomen. Gelukkig werkt mijn vriend nog zodat we van zijn loon kunnen leven. Ik heb zin om weer te werken en mijn collega's terug te zien. Ik verlang het om naar buiten te gaan en met vrienden op een terras te zitten, zeker nu het zo lekker weer is.”

Julie gaat wel dagelijks naar buiten om te wandelen of te lopen, maar daar heeft ze niet altijd zin in. “Ik kijk wel veel televisie, speel veel spelletjes en ga vroeg slapen. Ik drink meer alcohol omdat ik mij soms erg verveel, wel alleen in het weekend.

Gelukkig werkt mijn vriend nog zodat we van zijn loon kunnen leven.
Julie

Ik ben blij dat ik samenwoon met mijn vriend en dat ik niet helemaal alleen ben. Het gaat over het algemeen goed en hebben een structuur ontwikkeld. Hij werkt thuis in de slaapkamer en ik studeer in de huiskamer. We hebben veel steun aan elkaar, maar we hebben intussen nog maar weinig om over te praten. Ook baal ik dat ik mijn familie niet meer kan zien, want zij wonen in Nederland. Gelukkig videobellen wij regelmatig en dat is fijn. De aankomende periode voelt onzeker want ik heb geen idee hoe lang dit gaat duren, wanneer ik weer kan werken en mijn familie kan zien. Dat is soms frustrerend en beangstigend, maar ik hoop dat het snel goed komt!

> In de financiële problemen? Laat je helpen!

Met dank aan UA - Departement Communicatiewetenschappen - MIOS onderzoeksgroep