Misbruikt door mijn stiefvader

Depressie en angst

28/01/2019

In deze mini- documentaire van Humo deelt de 22-jarige Carolien haar verhaal over het seksuele misbruik dat ze onderging in haar vroege tienerjaren. Ze kijkt het verleden recht in de ogen en geeft hoop aan andere slachtoffers.

Herken jij jezelf in het verhaal van Carolien of ken je iemand die ook in deze situatie zit? Blijf dan niet bij de pakken zitten. Zoek hulp.

Praat over je probleem met iemand waar je je veilig bij voelt. Naast familie, vrienden en andere vertrouwenspersonen zijn er ook verschillende organisaties waar je al dan niet anoniem geholpen kan worden.

Tele-Onthaal
Wil je je verhaal anoniem delen? Bel dan gratis het nummer 106. Tele-Onthaal is dag en nacht bereikbaar en verschijnt niet op de telefoonrekening.
Tele-Onthaal biedt ook hulp via chat (www.tele-onthaal.be). Een onlinegesprek is ook volledig anoniem.

Hulplijn 1712
1712 is een nummer voor vragen en meldingen over geweld, misbruik en kindermishandeling. Professionele medewerkers luisteren naar je vraag, geven je informatie en/of verwijzen je door naar de best passende hulpverlening in je buurt.

Het nummer is bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17u. Een telefoontje naar 1712 is eveneens gratis en wordt niet op je telefoonrekening vermeld. Meer info vind je op www.1712.be

Natuurlijk kan je ook altijd bij de politie terecht.
Bel bij seksueel misbruik naar het nummer 0900 8844 en vraag naar de zedenpolitie bij jou in de buurt.

Auteur van dit artikel: Giel Beeckmans