Corona Confessions: Nieuwe dingen uitproberen is een must!

Vrije tijd en werk

27/04/2020

“Ik heb het gevoel dat ik vastzit in een gevangenis waar ik maar één keer per dag naar buiten mag om te bewegen.” Michiel ervaart zowel de positieve als de negatieve kanten tijdens de lockdown. De ene dag is hij lui en doet hij praktisch niets, de andere dag leert hij een nieuw instrument bespelen. 

“Ik heb nood aan sociaal contact, maar de enige manier om mijn vrienden te zien is via videochat. Bovendien voel ik me zo nutteloos en heb het gevoel dat wanneer ik iets doe, het geen verschil uitmaakt. Daarnaast voel ik me ook erg lui worden. Ik sta alsmaar later op en ik ga eveneens later gaan slapen.” 

Langs de andere kant zijn er ook positieve dingen, zoals dingen die Michiel normaal niet zou doen. “Ik ben een nieuw instrument aan het leren om te bespelen, namelijk piano. Bovendien probeer ik meer te sporten. Hier geniet ik echt van.” 

Ik ben een nieuw instrument aan het leren spelen: piano.
Michiel

Michiel geeft toe dat hij nog nooit zoveel gezelschapsspellen gespeeld met zijn familie als nu. “Het is nu dan ook de perfecte gelegenheid om eens rust te nemen van het drukke leven dat we leiden. Iedereen moet gewoon de juiste manier vinden om ermee om te gaan, maar doe vooral dingen waar je normaal gezien nooit aan zou beginnen.”

 

Met dank aan UA - Departement Communicatiewetenschappen - MIOS onderzoeksgroep