Corona Confessions: Je leert zolang je leeft

Vrije tijd en werk

29/04/2020

“Onze tijd is gelimiteerd op aarde en ik heb niet de intentie om die te verspillen aan mokken of dingen zoals eeuwig op social media blijven scrollen!” Jeff blijft niet bij de pakken zitten en gebruikt zijn tijd goed om zijn kennis verder op te bouwen. 

“Het beschrijven van mijn emoties is nooit mijn sterkste punt geweest. Ik voel mij over het algemeen goed, maar ook eenzaam. Ja, ik zie geen vrienden, familie of collega's meer en zit voor het overgrote deel van de dag alleen thuis met mijn huisdiertjes.”  Jeff mist duidelijk het menselijk contact. “Ik voel regelmatig de nood om contact te hebben via social media, wat normaal menselijk gedrag is. Net zoals dat ik mijn partner enorm hard mis, iemand die ik meerdere malen per week ging bezoeken. Maar nu met de crisis zal ik haar voor een periode van 2 maanden niet gezien hebben... Ja, het is alles behalve leuk.” Maar Jeff ondergaat het gebrek aan contact niet. Hij heeft een nuchtere kijk op de zaken en probeert er het beste van te maken. 

Ik heb mij ertoe gezet om in mijn periode van technische werkloosheid, mezelf zo hard mogelijk aan te zetten tot het leren van nieuwe dingen en vaardigheden.
Jeff

“Ok, je kan niet meer met vrienden of je lief afspreken, maar je kan je tijd ook nuttig en productief proberen te gebruiken. Ik heb mij ertoe gezet om in mijn periode van technische werkloosheid, mezelf zo hard mogelijk aan te zetten tot het leren van nieuwe dingen en vaardigheden.” Zo leest Jeff self-help boeken van onderwerpen zoals goede gewoonten en geldbeheer, schaaft zijn Frans wat bij, doet dagelijks fysieke oefeningen met dumbbells/lichaamsgewicht en gaat elke dag wandelen met zijn hond. “Ik ben mijn vaardigheid met de camera aan het verhogen, ook leer ik werken met software voor nabewerking en focus mij hard op fotografie en andere hobbies. Onze tijd is gelimiteerd op aarde en ik heb niet de intentie om die te verspillen aan mokken of dingen zoals eeuwig op social media blijven scrollen!”

 

Met dank aan UA - Departement Communicatiewetenschappen - MIOS onderzoeksgroep