Corona Confessions: Gelukzaligheid? Check!

Vrije tijd en werk

27/04/2020

“Ik voel me eigenlijk super, ik ga meer sporten en meer naar buiten. Bovendien heb ik minder depressieve gevoelens.” Opgesloten zitten heeft ook zo zijn voordelen. Voor de 21-jarige Linh is het zelfs genieten. Een tuin kan veel wonderen verrichten in tijden zoals deze. Jammer genoeg kan niet iedereen van dit geluk spreken.

“Ik prijs mezelf heel gelukkig want ik woon in een mooi dorp met veel natuur, ik heb een tuin en genoeg privacy.” Bovendien heeft Linh een erg relaxt gevoel aangezien ze nu meer tijd heeft voor zichzelf. “Ik moet eindelijk geen twee uur meer op het openbaar vervoer zitten om in de les te geraken! Aangezien ik ook een uniefstudent ben met niet al te veel praktijkvakken, is er voor mij niet veel anders, ik moet nu gewoon thuis zorgen dat ik al m'n online lessen gedaan krijg. Ik moet me er wel toe aanzetten om te blokken en mijn deadlines te halen!”

Ik prijs mezelf heel gelukkig want ik woon in een mooi dorp met veel natuur, ik heb een tuin en genoeg privacy.
Linh

Hoewel Linh geen kleine broertjes of zusjes heeft thuis, getuigt ze van veel empathie voor zij die nu de kleuterjuf moeten spelen thuis. “Ook ben ik heel trots op de mensen in de zorg, alsook op mensen die heel veel moeten opofferen door deze maatregelen. Ik maak me wel zorgen om mijn oma, maar die blijft goed uit de buurt van mensen dus dat is goed! Conclusie: ik voel mezelf echt goed, zelfs beter (al klinkt dit misschien raar).”

Met dank aan UA - Departement Communicatiewetenschappen - MIOS onderzoeksgroep