1 jaar OverKop GENK

Nieuws

05/11/2018

OverKop Genk bestaat 1 jaar! Dat werd duchtig gevierd @ OverKop Genk in aanwezigheid van minister Vandeurzen, Jeron Dewulf, Erhan Demirci, Alex Agnew & William Boeva. Het succesverhaal van de 5 OverKop-huizen kwam tot stand met middelen van Rode Neuzen Dag 2016. 

Concept
Onderzoek wijst uit dat peer to peer - tutoring bij leeftijdsgenoten zeer waardevol is. OverKop Genk start met een buddy-werking, waarin jongeren gecoacht worden in het verbindend communiceren en luisteren naar anderen. Zij zullen de voelsprieten zijn voor opvolging van jongeren met problemen door de coördinatoren en het zorgnetwerk.

Inbedding
OverKop Genk kreeg een plaats bij Club 26: een plek die ook het JAC, de jeugddienst van de stad én jeugdhuis Ginsert herbergt. Dit genereert voor het OverKop-huis een reeks aan mogelijkheden om jongeren te bereiken vanuit een vrijetijdsaanbod. 

Netwerk
Het team van OverKop Genk bestaat uit een coördinator en drie professionals. Het team kan voor doorverwijzing en support rekenen op een aantal sterke partners. Het JAC én de jeugddienst huizen mee onder hetzelfde dak. Het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg/ Het Limburgs Initiatief voor Therapie en integrale Personenzorg (Groep LITP) verzorgt de eerstelijns-hulp

OverKop-huizen: Allemaal anders, allemaal gelijk
Elk OverKop-huis in Vlaanderen opereert vanuit een vrijetijdsaanbod, eigen aan de organisatie die een OverKop-huis opent. Allemaal zorgen ze voor een veilige haven waar jongeren zich thuis kunnen voelen en indien nodig hun ei kwijt kunnen bij professionals, gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg.

Locatie OverKop Genk
OverKop Genk
Europalaan 26
3600 GENK