Okselhaar is raar! (NOT!)

Vrije tijd en werk

22/10/2019
Woman with hairy armpits
Ik stopte met mijn benen en oksels te scheren als teken van ZELFLIEFDE. Ik groeide op met zoveel haat voor mijn eigen lichaamsbeharing, tjonge. Dat ik mijn lichaamshaar laat groeien, heeft niks te maken met het feit of ik scheren nu al dan niet leuk vind. Het gaat erom dat ik geloof dat ik mooi, aantrekkelijk én vrouwelijk kan zijn. Harig of niet!
Bekah Martinez - actrice

Dit is een vraag waar veel meisjes mee worstelen: “Moet ik echt mijn lichaamshaar verwijderen? Moet dat nu écht?” Er is sinds kort iets aan het veranderen en heel wat stemmen gaan op die simpelweg met de glimlach ‘NOPE!’ zeggen.

Lichaamshaar wordt de laatste tijd ook door beroemdheden (oa Miley Cyrus) naar voren geschoven als ‘natuurlijk’ en ‘noodzakelijk’. Ze tonen niet zonder enige trots op Instagram hun okselhaar of ongeschoren benen.  Schoonheid is van iedereen, en iedereen mag op zijn of haar manier schoonheid beleven, zeggen sommigen

Fotografe Ashley Armitage (25) zoomt in op vrouwelijke beharing op haar Instagram-pagina. Ze begon ermee omdat ze vond dat er nergens in de media beelden te zien waren van vrouwen met harige oksels, beenhaar en een niet - getrimde bikinilijn. Al snel werd ze online door trollen aangevallen voor haar fotografie. “Er zijn blijkbaar mensen op deze planeet die het idee van harige vrouwen haten. En die niet omkunnen met iets dat afwijkt van de ‘kale’ standaard. Ik kreeg doodsbedreigingen, echt waar!” Het feit dat de fotografe aandacht durft geven aan vrouwelijke lichaamsbeharing, maakt dat ze er wel een pak nieuwe volgers bijkreeg. Momenteel zijn het er zo’n slordige 123.000.