Ingezonden verhaal: Wandelen met mijn hond, het geneest me!

Vrije tijd en werk

12/11/2018

Ik wandel elke dag. Nog niet zo heel lang, maar het is deel van iets wat ik healing noem. Elke dag een halfuurtje/vijfenveertig minuten ben ik op stap met mijn hond. Ik doe het nu negen dagen op een rij en ik voel me beter, stukken beter.

Niet alleen is mijn hoofd helderder, maar ook de pijn in mijn rug en nek neemt af. Ik voel me rustiger, gelukkiger. Eva Daeleman schreef het in haar Omdat het kan - boek: “Een dagelijkse wandeling zou zomaar eens je beste beslissing kunnen worden.” En dat is het echt.​​

Ik ben geen fan van de Fitbit, maar je armband gaat cheeren alsof het zijn verjaardag is!
Eva Daeleman
  • Het verlaagt je stress.
  • Het vult je energievat.
  • Het is gezond
  • De vibraties van de natuur werken helend voor ons lichaam.
  • Knuffel eens een boom.
  • Schreeuw al je kwaadheid uit.
  • Of doe je beklag aan een struik. Het lucht geweldig op. 

 

Wanneer gezegd wordt dat we regelmatig moeten bewegen om ons beter te voelen, wordt er toch niet gezegd dat we allemaal het lijf van een topatleet moeten krijgen?
Merel

Het gaat om het bewegen. Het gaat om de mildheid voor je lichaam. Het gaat erom dat je iets anders doet dan zitten. Geen competitie, geen training, geen doelstelling, geen gewichtsverlies of krachttraining.

Als je dan alsnog graag je energie kwijt wilt in work-outs, loopsessies of andere sporten, dan is daar niks mis mee. Ik ben zelf judoka, ik train minstens driemaal per week en sta verder elke dag op de mat om training te geven. Mijn sport is mijn leven. Maar mijn geluksgevoel gaat er pas echt op vooruit door dat dagelijkse wandelingetje. Het is mijn beste beslissing.

Dit artikel is van de hand van Merel. Lees meer van haar hier.