Angèle: "Balance ton quoi"

Relaties

17/04/2019

"Ik ben meer dan een dier", zingt Angèle (23) in 'Balance ton quoi'. "Rapmuziek is in, maar ik merk dat ze beter verkoopt als er vuile praat in voorkomt. Misschien is het tijd om die wetten eens te verbreken. Een vrouw die haar benen spreidt zou normaal zijn of zo?" 

Angèle zingt het met een poezelig engelenstemmetje, maar de boodschap komt keihard binnen. Net als de middelvinger die ze opsteekt in haar roze prinsessenjurk, met daarop de niet mis te verstane boodschap: 'Go fuck yourself'. Ook niet mis te verstaan is het okselhaar dat ze laat zien. 

In de clip zingt Angèle dat ze te maken krijgt met mensen die zeggen dat ze haar carrière dankt aan haar bekende ouders en broer. Maar: "Wat is jullie probleem?", zingt ze. Het is maar één voorbeeldje van het seksisme waar succesvolle vrouwen mee te maken krijgen, is de boodschap.

"Zonnig, hilarisch én broodnodig", noemt Le Parisien de clip van 'Balance ton quoi' - overigens een woordspeling op 'Balance ton cul', of 'Schud met je poep'. En de grootste krant van Frankrijk is niet de enige die enthousiast is. "Duizendmaal dank voor deze video, Angèle. Je inspireert me", staat er te lezen onder haar video op YouTube. In minder dan 24 uur tijd haalde 'Balance ton quoi', dat al enkele weken hoog in de Franse hitlijsten staat, meer dan 2 miljoen views. Een unicum voor een Belgische artiest.