Ingezonden verhaal: Ellen werd zwaar gepest

Pesten

Ellen
- 27/10/2017

Het begon allemaal in het derde leerjaar. Ik veranderde van school omdat mijn ouders niet blij meer waren over de school waar ik zat. De leerkrachten zeiden dat ik te dom was en moest blijven zitten. 

Toen ik veranderde van school is mijn leven compleet verandert. Mensen zeiden dat ik dik was enzovoort. Dat deed heel veel pijn. Ik wist dat ik nog 2 jaar op die school moest zitten dus ben ik uiteindelijk blijven volhouden. 

Ik ging naar het middelbaar en uiteindelijk werd het alleen maar erger. Mensen zeiden tegen mij pleeg zelfmoord niemand ga u missen. Ik kon er niet meer tegen en ben me beginnen snijden. Daar ben ik mee gestopt omdat ik weet dat het niet helpt. Tussen deze verschrikkelijke periode had ik ook nog eens problemen thuis dus dat maakte de situatie alleen erger. 

Ik zit nu in het zesde middelbaar. Ik studeer humane wetenschappen. Zelf heb ik iets van ik moet doorzetten hoe moeilijk het is en dat wil ik later ook overbrengen naar andere jongeren want ik wil leerlingbegeleider worden. Ik wil laten zien dat je overal kan geraken als je het echt wilt. Zelf volg ik nu ook therapie bij TEJO. Dit kan ik iedereen aanraden die met iets zit. Ze kunnen je echt goed helpen.

Ik wil laten zien dat als je volhoudt en doorzet je overal kan komen waar je wil!

Dus degene die dit lezen en het moeilijk hebben, praat over je problemen het helpt!

 

groetjes Ellen