Video: Tijs Vanneste schrijft hit voor OverKop!

Nieuws

21/06/2018

Tijs Vanneste, beter bekend als Jef Van Echelpoel ('Ziet em duun', 'Waddistjom' en 'Wiesegaidani') schenkt zijn nieuwe nummer ‘Soms’ aan OverKop. Tijs is bekend als zanger en tatooeur, maar hij werkte vroeger ook als creatief therapeut met kwetsbare jongeren. Hij gelooft in de aanpak en werking van OverKop. In ‘Soms’ erkent Tijs dat het bij iedereen wel eens moeilijk gaat, ook bij zichzelf, en vraagt hij om liefdevol en zorgzaam met elkaar om te gaan.

“Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik me extra inzet voor jongeren. De wereld en maatschappij worden er niet simpeler op. Zeker niet voor zij die iets minder standvastig in het leven staan. Het is voor de meesten onder ons roeien met de riemen die je hebt. ‘Soms’ is een lied voor jongeren die het moeilijk hebben met zichzelf, met anderen of met het leven. Het is bedoeld als een lichtpuntje waaraan je je kan vastklampen en waardoor je in het beste geval zelfs kracht vindt om een nieuwe start te maken.” - Tijs Vanneste

BABA YEGA, TINA MAEREVOET EN DALILLA HERMANS IN VIDEOCLIP!
In de videoclip van ‘Soms’ zijn naast Tijs Vanneste ook actrice Tina Maerevoet, schrijfster Dalilla Hermans en Belgium’s Got Talent 2017- winnaars Baba Yega te zien. Ze wilden graag hun steentje bijdragen aan het nummer omdat ze de boodschap belangrijk vinden en geloven dat het iets kan betekenen voor jongeren.

SOMS, dat is soms ook NU
Het einde van het schooljaar nadert, wat niet voor iedereen een verademing is: heel wat jongeren worstelen mentaal met deze overgang. Het gemis aan vrienden en klasgenoten, maar ook het wegvallen van de dagelijkse structuur is opvallend. Eenzaamheid en verveling gaan hand in hand.

"OverKop wil jongeren tegemoet komen in deze periode. In elk van de 5 OverKop-huizen zijn er ook in de zomermaanden supertoffe activiteiten, workshops en feestjes. En zoals steeds zijn er professionele zorgverstrekkers die samen met de jongeren chillen en tijd doorbrengen. Ze bouwen een vertrouwensband op, detecteren vroegtijdig mentale problemen, maken het bespreekbaar en helpen de jongere op weg naar antwoorden.” - OverKop-coördinator Wouter Kersbergen

RODE NEUZEN DAG 2018 komt er aan!
De derde Rode Neuzen Dag vindt plaats op vrijdag 30 november 2018 en focust meer dan ooit op het mentaal welzijn van jongeren op school. De goeddoelactie spoort dit jaar iedereen - ook scholen, leerkrachten en leerlingen - aan om geld in te zamelen en acties te registreren op rodeneuzendag.be. Het geld zal gebruikt worden om scholen te ondersteunen die investeren in mentaal welzijn van hun leerlingen.

LAAT HIER WETEN WAAR JONGEREN VOLGENS JOU NOOD AAN HEBBEN!

Beluister het nummer via Spotify, Itunes of Deezer